Mamma

 

södersystrar


helbra

Igår var en lång men jävligt bra dag!
Igår hade jag min första körlektion, den gick faktiskt väldigt bra och läraren jag fått är jag jätte nöjd med. Var lite nervös först men det släppte allt eftersom lektionen gick. Det känns så jävla gött att vara igång =) Efter den lektionen så gick jag direkt till teorilektion nummer 2 av 5 som varade i två timmar och en kvart. Var ganska så slut efter det men gick ändå hem till Victor. Vad hade inte han ordnat då? Jo, räkor, aioli, baguett, öl och levande ljus! Jag blev så himla glad!! Hur ofta blir man överraskad med det liksom? I alla fall, vi blev typ fulla och däckade.

Så, trots att det borde vart onsdag idag, är det söndag i sängen hos mig!

Bo Kaspers Orkester -  Söndag i sängen
videon var ju lite skum typ, Robert Gustavsson är med? haha. Låten är soft, så lyssna! Den passar så bra in på mitt mode idag.



Tack syster för en god fika igår! På lovet nästa vecka blir det en heldag på stan, de kan du skriva upp!

syster k

Leila News ♥

Mina vänner, idag drar Leila igång med en ny säsong på tv4+.
Jag har hållit utkik länge efter om det skulle komma något nytt, och vet ni vad jag mer upptäckte!?

Det kommer en uppföljare till Leilas "A piece of cake", "One more slice" heter det kommande receptsamlingen.
Där kommer Leila göra en djupdykning i hur man gör riktigt surdegsbröd. pizzadeg, pasta från grunden och självklart massa godsaker.

Även om jag kanske inte gör Leilas recept så ofta så ÄLSKAR jag att kolla när hon lagar mat & bakar och hela hennes stil ger mig inspiration! Hon är grym helt enkelt.

Det enda negativa med detta är att jag inte får in tv4+ på min tv :( och jag vill inte se det på datorn, det är lite mindre mysfaktor!

Leila har nyligen också kammat hem Gastronomiska Akademins Silvermedalj, som är en av Sveriges finaste gastronomiska priser, med motiveringen " Utomordentliga insatser för Svensk matkultur".

Så missa nu för allt i världen inte den nya säsongen!

Mer om Leila hittar ni här!


 

Ha en fin dag!

syster c


Rainy Nights

Ska alldeles strax gå och lägga mig. Det har varit en riktig vårdag idag, på eftermiddagen blev det dock lite disigt.
Hade planerat att shoppa lite men tycker inte det är jätte kul att gå själv, hoppas att syster vill följa med mig någon dag när man har gott om tid och kan prova ordentligt och ge varandra smakråd.

Det är något jag behöver för jag är lite osäker på vilket som min stil och kan lätt köpa något som e snyggt i sig fast det inte var vad jag var ute efter eller som passade i garderoben.
Det blev en fika mitt på dagen med syster och v, branmuffin och latte blev det. Yummie!
Typiskt nog gick solen mer och mer i dis när vi satt så det var ganska kyligt. Men som envisa svenskar som beter sig som att dom inte sett sol förr, satt vi kvar med ansiktena vända mot himmelen.

På tisdagar går jag på min kurs på kvällarna så innan brukar det bära av till pappa för lite tjöt och någon matbit. Idag blev det en thailändsk räk pytt-i.panna. Den var väldigt god.
Nu regnar det ute... det gör inte så mycket, det är ganska härligt till och med.
Så länge det regnar på natten och är sol på dagen så är det ju verkligen ingen fara på taket!

slänger in en gammal favorit låt av alicia också! Har gillat den sedan Victoria Limenza körde den som sin "sista chansen" låt i fame factory!
Sov gott!


 

syster c


Alicia Keys & Beyonce

Tycker den här låten är helt okej, roligt med lite kvinnliga colabos där båda är riktigt stora!
Tycker dock inte att Alicia är så bra live denna gången, tror att det beror på att hon dansar och dom skillsen verkar inte vara synkade riktigt. Hon sjunger mycket bättre när hon sitter still vid ett piano. Skillnaden märker man direkt när Beyonce kommer ut, som bara har erfarenhet av att dansa runt som en galning samtidigt som hon sjunger.

Man kan ju tippa på att koreografin i videon kommer vara beyonce stuk även för Alicia, det känns som att man ser tendenser på det redan i det här uppträdandet. Lite tråkigt, för det är ju Keys låt.

Samma var det i båda samarbetena med Lady Gaga. Beyonce's koreografi rakt av, det var även någon mer stans jag såg det. Kanske är det inte "beyonces" egentligen utan antagligen är det någon grym koreograf som satt ihop stilen och som eventuellt jobbar med fler artister. Det ser ju bra ut hur som helst!

Ska försöka komma på vilka mer som kör stilen nästan rakt av... det är någon av dom stora kvinnliga artisterna iallafall.
kolla in klippet!




Låter som om det är något skumt med ljudet på plats också.
Natt i natt
syster c

Låtsas som det regnar

Jävligt många av oss växer upp, i en tid då förhoppningar brister,
framförallt åttitalister.
Med bördan av våra föräldrars separationer i vår ryggsäck, sitter vi och grinar över myggbett.

Tyvärr har ofta den där skiten färgat oss,
men ändå kan vi knappt bärga oss å visa våra föräldrar att vi själva kan va me nån till dödden skiljer oss åt,
vilket är svårt för nu måste bara det egna förhållandet hålla,
så höga krav när vårt överjag tar övertag å separationsångesten håller oss kvar å man har det skit tillslut.

Livet ut kommer vi pussla med alla dessa skärvor i vårt känsloliv,
försöka känna varje gång att det är "Meant to be"
så, med olika motiv i olika sängar kommer vi nog alltid låtsas som att det regnar.

- Snook




Texten och låten har jag alltid gillat väldigt mycket!
Låten finns tyvärr inte på youtube förutom med nån plojvideo som förstör, men lyssna på den någonstans!
syster c

Kaffe tjöt!

Hahahaha älskar den här reklamen!
syster c

I'm sorry

God förmiddag alla!
Jag vill börja dagen med att be om ursäkt till min fina lilla-syster!
Det var nämligen så att när hon fyllde år förra helgen så skulle vi fira i två omgångar kan man säga varav den ena från början skulle vara frukost dagen efter med min bror och hans fästmö. Så det var jag inställd på, skulle göra american pancakes med maple syrup och goda mackor och så där.
Iallafall så sa mamma att dom hade bestämt att dom skulle vara hos pappa istället... Jag har alltid lite svårt för ändringar det stör lixom något i mitt huvud (lite adhd varning). Så istället för att verkligen tänka att det var syster som fyllde år och att det faktiskt var för hennes skull så blev det ett oros moment istället...
Så det vill jag be om ursäkt för, borde varit jätte positiv och satt din födelsedag och dig först syster!!

Love you !

Puss Puss
storasyster c

Musik Kungarna

Bland det värsta jag hör besserwissers - veta-bästare- cyniska & negativa människor.
NI ÄTER ENERGI!! Ni borde hänga tillsammans allihopa så kan glad och roliga människor hänga med varandra!

Man måste inte vara kritisk och han en åsikt till allt. Det är inget man orkar höra på, det är egoistiskt att hela tiden blotta vad man tänker och vara som ni säkert skulle uttrycka det "ärlig". Det tycker jag är skitsnack, ibland kan man tänka på andras känslor och åsikter, eller!?

Man måste dock göra skillnad på egoisterna och dom osäkra människorna. Jag tillexempel kan låta väldigt negativ och missunsam men oftast grundar det sig i osäkerhet eller avundsjuka på något sätt. Jag försöker iallafall tänka på det och ändra mig för att leva efter mina värderingar. Det är dock inget försvar till att vara negativ men har man ett mönster sedan gammalt så kan det ju ta ett tag att bryta.




Största anledningen till att jag kommer in på detta ämnet är att vi har så kallade " Musik Kungar" på mitt jobb.

Dom kanske inte kan klassas in totalt i ovannämnda men dragen finns ju definitivt där, grunden är dock okänd.

Det hela gick till så här; Det klagades på att vi hade för lite och samma musik i butiken hela tiden. Jag tog tag i det och brände några skivor som jag tycker är bra ( och flera andra som kanske inte är "musikvetare") men det tyckte inte dom som jag jobbar med. Kommentarerna jag fick lät : - Va fan e det här för skit? - Mäh va faan e det hääär?

Med sjukt negativa toner. Jag som var asglad den dagen, hade tagit med musik som peppade mig och som hade positiv energi, blev genast ned tagen på jorden. Tack för den. Men jag tänkte jag har väl också rätt att välja musik på jobbet? Så jag lät skivorna sitta kvar i, var ute på lagret och hämtade lite grejer och när jag kommer upp så har dom tryckt förbi min skiva. Jag gick och tryckte tillbaka och suckarna var ljudliga....


Några som började senare på dagen blev nyfikna när jag berättade om reaktionerna så vi bestämde att halv 4, strax innan jag slutade så skulle vi sätta på min skiva. Sagt och gjort, den ena reagerade precis som dom första två och den andra var lättsamt inställd till det hela. Vi hann lyssna på 5 låtar (det var fem stycken från medinas mixtape som jag tycker är väldigt glatt och bra men antagligen inte den vanliga svenne-banan musiken, och tro det eller ej vi har faktiskt kunder som är av annan härkomst i butiken. Dom gånger som plattan spelades blev det ett helt annat go i butiken bland kunderna... tilläggas ska också att det var massa blandade låtar på resten av skivan efter dom fem första). Sen skulle jag snabbt in på lagret och hämta en skjorta till en kund. Mina medarbetade stod och pratade i grupp hur dålig dom tyckte att musiken var och jag sa till dom att inte byta bara för att jag gick ner snabbt. När jag kom upp hade dom bytt!!

Asså jag blir så jävla sur när folk beter sig/är sånna översittare. Men så kanske det blir när man jobbar med bara killar då blir man inte tagen på allvar. Jag tycker det var jävligt otrevligt gjort så jag gick in och bytte till något helt annat, som låg inne på skivspelaren. Jag tycker det är respektlöst, vilka tror dom att dom är???

Tror dom att dom har en oklanderlig musiksmak? Tror dom att jag gillar all deras musik som jag får lyssna på dagarna i ända? Jag tycker rent utav att det är tortyr att lyssna på John Mayers live platta 4 gånger om dagen, då gillade jag ändå den skivan innan. Jag gillar kanske inte run dmc hur klassiskt det än är!

För mig är det också tortyr att lyssna på alla modern mellankolisk pop som gör att man går i nått slags lunkar-mode hela dagen. And i got news for you det gör kunderna med. Man ser hur dom lunkar omkring oinspirerande, jag tror att musik har mycket effekt på försäljning, som atmosfär och merchning av varor i butik.

Jag gillar inte alla festivalband, indiepop och alla tråkiga musikstilar som jag inte ens vet namnet på. Sånt kanske jag lyssnar när ett sånt humör är på plats, inte när jag vill vara på tårna, jobba och utstråla en positiv energi!!

Men bara för att göteborg är en sån popstad så förväntas man nästan göra det. Man skulle ju bli lynchad om man sa att man inte älskar robyn, för hon är ju så jävla cool och nytänkade och kör sin egna stil.... ja, och?

Ja kanske är den musik jag ibland lyssnar på glad och schlager hiphopig (för någon som BARA lyssnar old school) och visst det kanske inte är så konstigt när samma människa tycker att Bob Marley är fejk reagge för att han var stor... (stor är inte alltid lika med kommersiell för mig) Men samma persons musiksmak kanske är motsatsen till min men jag går inte och uttrycker min åsikt om det inte av någon anledning skulle vara musik som var besvärlig att jobba i som skrik rock eller techno.. vet ni varför?

Jo jag respekterar andras stilar, åsikter och smaker. Jag har inget behov att ta ner folk på jorden och dissa deras stil bara för att till varje pris framföra min åsikt. Om alla vi på jobbet skulle bete sig så skulle det inte bli någon musik spelad alls.. eller så skulle det gå till på ett väldigt demokratiskt sätt.

Och våga inte tracka på folk för att jag inte "vågar" vara ärlig och säga vad jag tycker om allt hela tiden. För samhället skulle inte fungera utan personer som mig. Musiken på jobbet skulle inte fungera utan personer som mig. Skulle alla vara kritiska. negativa och ärliga hela tiden så skulle ju stämningen bli kass, iallafall i mina ögon!

In the end of the day kan jag iallafall gå hem och veta att jag inte är taskig och trampar på andra människor!

2010 skulle bli ett år då jag skulle omge mig av människor som ger positiv energi istället för folk som tar min energi och det har jag tänkt att fortsätta sträva efter.


syster c

Låten som...

Spelas flitigast just nu kan ju vara denna:

 

Låter som gammal soul men e helt ny, låten är sjukt najs, killen har soul och en skön röst!

Håller ni inte med!?

 

syster c


Sommartid

= Förvirrande !!
Hur jag än försöker tänka om tjänar eller förlorar en timma eller ej, hur ska jag ställa om klockan?  Ställer mobilen om sig automatiskt ? Jag kom iallafall upp i tid idag till jobbet med hjälp av min mobil som lyckades ställa sig rätt och med hjälp av mamma. Dock så var jag galet, fruktansvärt trött när det var dags att gå upp. Det var länge sedan jag var så trött. Jag vaknade precis som jag somnade, var helt tung i kroppen och orkade inte ens vända mig, ögonen gick knappt att öpnna och när dom väl gjorde det var dom ändå så svullna att allt smink i världen inte ens skulle gömma tröttheten. Höll på att somna i badet och fick slänga i mig en kaffe på vägg till bussen slutligen.
Nu har jag iallafall ätit pastasallad och kollat på film... dags att sova snart så man inte sover bort hela dagen imorgon!
En låt jag gillar i; Orginal, Cover & Sampling,

Vilken gillar du bäst?

 

 



 

 


Youtube funkade inte igår när jag skulle lägga in låtarna så inlägget fick vänta till idag!

 

syster c


Lunch

Ska snart upp från min rast, har käkat sallad från kiwi salladsbar idag. Fräscha ingredienser måste jag säga i jämförelse med typ paprika som jag inte tycker är så bra. Blev mätt jäkligt snabbt dock, har blivit det hela tiden när jag vart sjuk... (eller så kan det vara att jag åt våfflor till frukost :)
Tycker det är lite kallare i vinden idag än igår även fast det är varmare idag... kan det stämma?

Nä back to buisness. Längtar till ikväll!

puss

syster c


lillasysters birthday!!

idag fyller världens bästa lillasyster år, 19 för att vara exakt! Vi har uppvaktat henne på sängen med tvp sånger, presenter och våfflor. Sen blev det morgondans i vardagsrummet till medinas "nya" mixtape.. tror det heter haffla music nånting, iallafall så är det grym och glad musik precis som utlovat!! Rekomenderar varmt! Testar att mobilblogga nu så vi får se om det funkar... Ikväll så blir det mer firande... Uppdaterar under dagen! Ha en under bardag allihopa.. Ps. Det ska bli 15 grader varmt ida ds.

Bli som jag

Ny låt med Parham ft. Kaanquest & Hermanos Bernal - Bli som jag



 
Låten hittar ni här !!





Låten har ett gott gung och en refräng som sätter sig på hjärnan!

Vad tycker ni?


syster c

 


Dagens...

HISS




Det gudomliga vårvädret med helt ljumma vindar !!!!









DISS




Att munsårsplåster är så jäkla dyrt, hoppas dom räcker länge!!


syster c

Wednesday

Dagen började som ofta att telefonen ringer från olika nummer. Jag fattar ju aldrig vem det är även om det står när jag inte riktigt är vaken! Ibland så kan jag glömma av att det ens har ringt.
Iallafall så vaknade jag av mammas samtal , eller var det jag som ringde henne... nu minna jag inte ens det.
Hon var på stan hur som helst och kollade på lite barngrejer. Jag som var helt nyvaken och utan nått att äta till frukost hemma föreslog att vi skulle gå på café en sväng. Vi gick till café Ahlströms (tror jag det hette) det var vädligt trevligt. Ett klassiskt café med mycket tanter och klassiska bakverk. Dock så kände jag absolut ingen smak tråkigt nog, hoppas på att det är sluttampen på min förskylning. Har åkt på en rejäl en denna gången, tillochmed munsår har jag fått och det har jag inte haft sen jag var mycket yngre...

Ahlströms Konditori som funnit sedan 1901

 

Media Markt ringde och behövde personal över påsk, ingen blev gladare än jag eftersom jag räknat på att jag knappt hade så det skulle täcka hyran :)
Jag och mamma slank in på en fantastisk butik som heter Balders Hage. Så himla fin butik verkligen, skulle inte ha något emot att driva en sådan butik själv. Gillar förutom sortimentet även hur butiken är inredd, speciellt bakom kassan och hela kassadisken... Ni behöver inte extra hjälp ;)
Här är också länken till deras blogg!
När jag kom hem gjorde jag min deklaration, det tog ett tag vill jag lova. Men eftersom jag har en enskild firma och vart på många tjänsteresor förra året så ville jag verkligen att det skulle bli rätt, inga slarvfel här inte!

 

Efter det var jag helt slut, så då unnade jag mig glass från Carte D'or, den kostade bara 15 kronor med kupong från coop så jag slog till. Den var faktiskt helt okej kände inte överdrivet mycket smak, men det var lagom med nötter och marshmallows!

 

 

 

Det var min dag det, har du gjort något roligt?

 

snorig puss

syster c


onsdag

Första teorilektionen på bilskolan igår och det känns sjukt gött att vara igång! Kommer bli så härligt nu när jag verkligen kommit igång. Supertoppen liksom!

Asså jag fattar inte vad det är med mig, flera nätter när jag precis somnat så drömmer jag att jag inte kan röra på mig och att ingen kan höra mig när jag skriker. När jag vaknar upp ur drömmen så har jag typ bara sovit 5-10 minuter. Väldans jobbigt! Men det är väl kroppen som väcker en när armen ligger konstigt eller något.


jävligt cool! Från hulesärken 2008

syster k

Vast eller?

Carro undrade vad VAST betydde efter att vi haft en lång utläggning om annat. Hon trodde att det skulle innebära något snuskigt men förklaringen löd:

Vast eller Stentun är en äldre gotländsk benämning för murar i sten, uppförda sedan stenåldern som avgränsning av jordbruksmark, men senare även som tomtgräns för högreståndsfastigheter och sommarvillor.



Det är härligt med tisdagar i skolan! Nu är det rättskunskap, be there!



syster k

"My soul is a dark place, my soul is a lonely one but i'm not alone"

Ett till låt-tips, hörde denna i Gossip Girl och fastnade direkt. Favoritdelen är från 2 min det är det som dom hade i gossip scenen också!

 

syster c


22/3

Idag vill vi sända en extra tanke till vår kära farmor som fyller år och till vår kära mormor i himlen, som gick bort denna dag för fem år sen. Massa kärlek.

Nu ringde min morbror och var jätte glad för han fick precis veta att han blivit morfar! Grattis kusin Anna till din lillkille! Hoppas vi snart får träffa er. Verkar som att den 22 Mars förblir ett händelserikt datum!

södersystrar

Måndag



Idag är det måndag och det känns faktiskt förvånansvärt bra! Ska strax sätta igång med pluggandet men alltid när jag kommer hem från skolan så ser jag till att avnjuta en finkaffe och lite mackor + godsak, typ bulle eller så =D På så vis samlar jag kraft och hinner koppla av lite innan jag behöver börja tänka. haha! Min och mammas standard är att sitta i varsinn soffa i vardagsrummet med varsin dator i knäet och samtidigt är tv:n alltid på i bakgrunden och så sitter vi båda och lyssnar på olika saker på våra datorer. Haha! Helt okej.

Ett friskispass ikväll ska få mig att känna mig sjukt pigg och bra =D

syster k

Dagens låt

Parham spelade denna låten när vi åkte bil. Jag gillar den, den är melodiös, texten är bra och dialekten påminner om mbma (pstq) som jag lyssnade på när jag var yngre. Det är något nostalgiskt över den....
Vad tycker ni?

syster c a.k.a sjuklingen

Murphys law

Det passar in på mig så sjukt ofta.
Senaste grejen är att vi ska åka till åland på innebandy cup fredag till söndag, typ första helgen som jag planerat in något på länge... tror ni att jag får tre jobb tider den helgen som jag måste ge bort nu? Jag som verkligen behöver pengar och vill jobba :( Två av tiderna kunde jag inte byta så kostar åland mig plötsligt minst det dubbla att åka skit också.

Work of art

 

Återigen några härliga illustrationer av Stina Persson.

 

syster c


Sunday bloody sunday

Gårdagen var trevlig.
Det var inte "run this town" på gamleport, jag hade sett fel på datum. Det var istället en insamlingsgala för chile.

Det var trevligt, bra musik och blandade åldrar. Det som var dåligt var att det var för hög / skärande musik och inga sittplatser. Sen hade det ju vart okej om konfrenciererna sa nått på svenska. Man fattade ingenting... at the same time hade jag pyntat (betalat) lika mycket som dom andra. Men jag glömde snabbt det och struntade i deras fuerza chile grejer och tänkte att mitt engagemang får räcka med att jag betalade.

Igår när jag skulle åka till öjersjö och fira norooz så hade jag väntat på bussen i 11 minuter och när den väl kom så bara åkte den förbi mig!! Alltså jag var så jäkla arg, jag bara kokade! Ringde västtrafik och var jätte upprörd, ska väl få nån reseersättning, men jag hade hellre velat att bussen hade stannat. Jag fick stå ute i kylan i 50 min.

När jag skulle somna på natten igår så gick det verkligen inte, min hals var helt fuckad. Jag gick upp å drack vatten, gick upp och tog en bedövande halstablett, gick upp och tog en alvedon och lite vatten. P låg brevid och var jätte varm och kallsvettig (antagligen feber) och det var bara as jobbigt att somna! Sista gången jag gick upp var 5 efter där någon gång så somnade jag tillslut! Men det var inte direkt någon skönhetssömn jag fick. Jag drömde att jag spydde hela natten i olika omgångar och jag har lite spy-fobi så det var inte så kul.

Har mått illa hela dagen, ni vet när man mår illa och precis ska spy (eller äter något riktigt surt) så kan man få massa saliv i munnen. Så har det varit hela dagen för jag är helt torr i halsen så min kropp försöker kompensera. Men det känns som att jag svalt flera liter och svalt massa luft! Blääää

Gick upp klockan nio för att möta några vänner på Brogyllen för frukost! Dock var jag inte trött när jag vaknade, hade nog inte hunnit komma i djupsömnen. Dagen flöt på hyfsat bra förutom att min hals var jätte jobbig.

När jag kom hem slocknade jag en stund och nu är min röst lite halvt borta i vissa lägen. Det känns typ som att mina mörka stämband har åkt på en liten sjukdom för ljus går bra. Det är nog en kombination av att jag smittats av P och att jag stod ute och frös så länge igår.

När jag vaknade var jag verkligen helt skakis å blev helt kallsvettig... just det lite mat kanske man skulle ha.. Hade totalt glömt att äta, man har inget sug när man har ont i halsen (jo lite godis hade visst slunkit ner).
Tur att jag hade kvar potatissallad och rökt kalkon. Det blev en bra lite middag.

Nu när man är som mest opepp på att man inte har någon hemma som tar hand om den, ja då ser jag att P har lagt över lite filmer på min dator, ÅH VAD GLAD JAG BLEV!! Så nu ska jag krypa ner i sängen och se på film dricka lite cola, äta lite chips och bara ha det gott!

Tack finis!

puss
syster c

Stina P

Behöver jag säga vem hon är?
Stina Persson såklart!
syster c

Half Baked

Jag är ju väldigt svag för Ben n Jerry glass! Det är så jävla lyxigt!

Tidigare så åt jag bara "Cockie dough" smaken och kunde absolut inte tänka mig att köpa någon annan, var för feg helt enkelt. Men sedan så utmanade jag ödet och nu har jag testat fyra olika! yes alltså. Igår köpte jag Half Baked "En galen blandning av choklad- vanlijglass laddad med fudge brownies och bitar av chocolatechip kakadeg." Ja ni hör ju bara. Den var så god att jag inte kunde göra något annat samtidigt som jag åt den. Jag bara satt och beundrades över smakerna och dom otroligt goda bitarna som dök upp ibland. Blev super exalterad. Ben n Jerry sjukan? kanske påväg. Fast det hade inte varit så skönt i och med att den sån kostar 50kr. För er som inte provat ännu, gör det =) Funkar nog perfekt ifall man är på dåligt humör också, man blir ju så glad! =)


syster k

syskon


föralltid vi, genom glädje och tårar!

syster k

My sister´s keeper

Kollade just på en av de finaste filmerna jag någonsin sett. Allt för min syster heter den. Det var speciellt en scen i filmen som fick mig att börja gråta ordentligt! Det var så vackert. Det var ett bra och djupt budskap!

"11-åriga Anna Fitzgerald föddes för att vara donator till sin leukemidrabbade äldre syster, men kräver till slut rätten att bestämma över sin egen kropp. Hennes kamp för frihet att välja kanske splittrar familjen eller, är det första steget mot verklig tillgivenhet, värdighet och vad det betyder att vara en familj. Nick Cassavetes, regissören till "Dagboken" och "John Q", visar återigen sin känsla för berättelser om djupa mänskliga relationer i denna inspirerande film om en kärleksfull familj - utmanad och förenad - av ett barns sjukdom."




Den fick mig verkligen att tänka extra på hur mycket jag älskar mina bästa syskon!



syster k

Go möra!

Morn morn kära läsare!


Lördag idag, så fint! Dagen är späckad till sina ände som det ser ut nu! Ska snart dra iväg till jobbet, ska nog dra direkt till P och fira Norooz efter så frågan e om man ska slänga med sig lite festkläder i en bag ifall man ska vidare efter det!? Får se hur jag gör. Körslaget börjar idag med, gillar faktiskt det programmet. Jag gillar hur/om dom sätter ihop ny arrangemangstolkningar av olika låtar.

Hoppas på en härlig dag!

 

kram

syster c


America

Razorlight med låten America.
Den har ett jävligt gött sound tycker jag! Den känns lite oldschool på något sätt!


 

Vill ni lyssna på den med bättre kvalité så tror jag det finns, tog typ första bästa som gick att bädda in!

Natti natt!

syster c



Nyckel-inkontinens

Någon som har hört talas om begreppet "nyckel-inkontinens" ? Det fick jag idag. Det är ett begrepp för denna situation: Du har hållt dig en bra stund från att gå på toa, spelar ingen roll om det är en längre stund eller ej. Men du ska ha varit hemifrån. När du sedan sakta men säkert närmar dig hemmet och dörren så blir du akut kissenödig när du ska låsa upp dörren ( eller ta av dig skorna eller liknanade) så är du väl är hemma måste du kasta dig in till toaletten för att inte kissa på dig. Känner du igen dig? Så tycker jag det är ofta, det är ju självklart psykologiskt. Hjärnan tror ju redan att du är på toa så fort du tänkt tanken "att nu, alldeles straxt"....
dagens lärdom.
syster c

Fredag

Yet another Friday, men fredag é ändå fredag!
Har just tatt ett gott bad hemma hos mami, vi var och körde järnet på ett friskis pass! Alltså vår mamma rockar verkligen, från att inte ha tränat något i princip, tagit sig i kragen och varit disciplinerad genom tuffa och lätta tider. No matter what! Hon är lätt starkare än mig så jag har lite att ta igen, men man orkar pusha sig igenom dom flesta övningarna när man ser mamma som kör så det ryker!! Man kan ju inte vara sämre ;)

Som min pappa en gång sa (läste det även i en tidning nyligen) : " Man tränar inte för att bli yngre, man tränar för att bli äldre", tänk på det en stund!
Ska träffa suss och hänga ikväll också, det ska bli najs. Lite cheba & deba.
Fågeln kom hem igår, han e bra han! Söt och ett hjärta av guld trots sin ruffa yta!
Finis!! Sjukt smart och begåvad också....
Imorgon är det jobb som gäller, men framför allt så är det persiskt nyår som ska firas! Vi ska hem till P:s familj äta god mat och fira in det nya året!! Har lite vänner och arbetskamrater som ser fram emot det, vill önska er alla ett gott nytt år!

Sen på kvällen bär det nog av mot gamleport som har en hel del hiphop där imorgon. Allywan, Pato Poh (vet inte hur det stavas :) och stor. Bra artister, tror att det var dom... e inte så insatt i det där längre.. Men är man en hiphop wifey får man väl haka ;) Nä skämt å sido så kan det vara kul att komma ut och träffa folk även om jag ska ta det lugnt...

för på söndag, ja då är det frukost med reddevil tjejerna och sen jobb... Förhoppningsvis lite söndagsmys med P, men han kommer troligtvis åka hem eftersom det är tenta på fredag :(
Nu blir det champinjon & lök paj och lite postkodlotteriet!
Trevlig kväll på er alla!
puss
syster c

Utslag...

Kommer ni ihåg att jag sa att jag lätt får utslag vid temperatur skillnader, problem med halsen om det är för kallt, aniktet är lite rödflammigt och jag kan absolut INTE raka benen då blir det sår överallt!
Iallafall så har jag en halvundanflykt från att diska med för då blir min händer också ledsna!

 



Okej nu ser man uppenbarligen inte så väl på bilderna, det är svårt att fånga, det ser ut som att jag bara har gamla händer. Men så blir dom iallafall och jag har inte kliat överhuvudtaget. På vintern blir det värre det blir som små sårskorpor och jätte torrt över hela. Brukar hjälpa med lite kortison och fet kräm men bara över natten sen är det samma sak igen... Någon som får liknande utslag?

 


syster c


Port d'alcudia


fyfan va gott det var i port d'alcudia. Alltså nu snackar vi port d'alcudia och inte Alcudia, eller Johanna? Minns känslan än idag när vi landade som svettiga svenskar och bara kände en frihet. Jag kände mig så lättad och det var verkligen en paus från det verkliga livet. Man flöt runt där på havsytan och bara tänka en massa härliga tankar eller så slängde man sig i polen efter att ha stekt allt för länge och bara kände hur man var fri till att göra vad fan man ville, hur man ville och när man ville! Det var gott! Kärlek på det och kärlek till min Johanna som jag fick uppleva detta med. GREAT!

syster k

yes



syster k

The collector & Aggros utställning

Har nyss sett klart The Collector, fyfan vad den var obehaglig och så störande, typ : varför gör han inte så, men suck varför gick han inte dit, men va fan gör han nuuuuu? Usch, pulsen var allt högre än vanligt!
Imorgon ska jag hoppa in och jobba på media markt, härligt!! Det var ett tag sen nu och jag behöver verkligen jobba så man får in cashen!! Hinner även med min träning så det är det ultimata!
När jag drar till Frölunda Kulturhus ska jag passa på att kolla in lite montrar i entrén där vår vän Johannes har utställning för sina samlade serie fanzin. Även några av hans serietecknar-bekanta ställer ut! Så har ni vägarna förbi tycker jag ni ska kolla in det, för dom är riktigt duktiga!

Bild lånad från Johannes blogg



syster c


Stina Persson

 



Hur fina är inte hennes verk??!! Jag blir tokig!!

 


syster c



Favorit jeans

Detta är mina favorit jeans just nu, köpte dom på bikbok när dom hade halva priset så det blev ca 250 kronor om jag inte minns fel. Har köpt ett par till nu som är ljusa med blommiga lappar på!

Dom är jäkligt basic men jag älskar färgen och att dom är så sköna!

 

 

Gårdagens outfit fick bli favoritjeansen och en snygg tee från impala i malmö som jag fick av urtrevliga Dick!

syster c


Vårnytt

Åh jag har sånt himla sug på att göra om i min lägenhet. Vill inte lägga för mycket pengar, dels för att jag inte har så mycket och dels för att det är en liten etta som jag inte kommer bo i forever. Men jag vet inte om det bara är en impuls av att jag vill ha nytt eller om jag faktiskt vill göra om för att jag, som så många gånger förr, varit förhastad i min inredning från början. Vill ha inredningsgrejer som JAG tycker är fint utan att tänka på vad andra tycker är fint. Men det är svårt att veta när man inte riktigt vet vad man har för stil. Jag gillar många stilar men vet inte riktigt vilken som är min.....
Det för mig in på ett annat ämne också. Denna shopping hysteri som råder. Alla kanske inte blir påverkade, bra för er, men jag blir det defenitivt. Jag tycker att alla ser likadana ut i sverige nästan och det är väl inte så konstigt egentligen. Alla modebloggar skriver om samma saker och klädkedjorna hakar på samma trender. Var du än går så blir du på prackad den senaste trenden. Dom är duktiga, butikernas merchendisers, dom lyckas ju skylta upp allt på ett så bra sätt att man tror att man vill ha det. Det är svår att hitta sin egen stil i allt detta, det är lättare att bara ryckas med. Men det blir en jäkla konsumtion i längden, varje halvår är det ju något nytt som gäller.
Det som nyligen var så rätt kan vara lika ute efter bara ett litet tag.
Själv vill jag byta min klädstil från jag vet inte vad till en mer kvinnlig stil. Jag vill fortfarande kunna ha min baggy stil också. Typ kombinera den med kvinnliga toppar. Jag har kallats klädkamelont då jag kan komma i hiphop/swagger stil ena dagen och komma i en söt blus nästa dag för att tredje dagen komma i tajta jeans och stövlar. Jag gillar att kunna ha vad jag känner för men jag måste hitta en röd tråd genom alla mina stilar så att dom kan kombineras och att jag vet vad jag behöver och gillar när jag går och kollar på stan.
Tillbaka till lägenheten, funderar på om jag ska måla den helvit så att den känns större och få upp någon stor spegel också för att få mer djup i rummet. Vad tycker ni som känner mig och vet hur det ser ut nu??
Har rensat ut halv min garderob också på sånt som är jätte fint men som jag inte använder, funderar på om jag ska sälja på loppis, typ majornaloppis, men vet inte om det är rätt forum. Har mycket hoodies, lite väskor, linnen etc. Ska även göra mig av med lite inredning som jag inte använder. Det är ingen idé att det står i källaren för en granne sa att man inte kan ha nått av värde där för att det blir inbrott hela tiden....
Oj, oj långt inlägg med mycket text... hoppas ni orkade läsa!
syster c

Sp3a

var helt slut efter en lång skoldag, somnade på soffan, tog en kopp kaffe. Folk snackar om en aktiv fritid? Vem fan orkar med det egentligen när allt som har med skola och prestationer suger musten ur en =D Nej men, jag kommer sakna tiden med klassen senare, det vet jag! Ser väldigt mycket fram emot klassresan till skagen, det kommer bli grymt. Är så jävla glad att jag har träffat tre utav mina bästa vänner i klassen och våra vänskaper kommer vara livet ut, det vet jag! Cattis, Johanna och Carro you got to love them. Alla andra sköna människor i klassen kommer jag minnas hela livet ut. Allt i från härliga tjejkvällar till galna klassfester! Nu när jag ändå är lite nostalgisk så kan jag även passa på att slänga in några bilder från klassresan till stockholm i ettan.

lots of love

syster k

Hajar skrämmer skiten ur mig!

Alltså detta är inte okej. Jag vill absolut inte stöta på någon jäkla 7-meters haj när jag badar här på västkusten, i "säkra" vatten. Jag bryr mig absolut inte om att det inte har några tänder och att den äter plankton. För jag skulle inte vilja stöta på en gädda. Hade ju hellre stött på denna Bruggden än en vithaj, hammarhaj eller någon annan läskig, men oavsett är havet stort, djupt, mörkt och deras territorium and im not safe!!

 


Vad tycker ni?
syster c

Magnus Weideskog & Ken Ring

OLIKA VÄRLDAR

 


Lite dålig kvalité på låten, men jag tycker den är härlig! Magnus Weideskog gör rätt sköna låtar i övrigt! Upptäckte honom in helt oväntat via en spotify-reklam...


Vad tycker du om låten?

 

syster c


Nas & Jr Gong (damien) till sverige

Ytterligare en fet bokning tycker jag är Nas & Jr Gong, dock så är ju Jay-Z bokningen fetare för Nas har vart här fler gånger. Jag har aldrig varit på festival, gillar inte festivallivet riktigt. Tälta, bli lerig, smutsig, blöt och konstant full (jag vet att det är mycket mer än det men ogillar sånt och det skulle störa mig för mycket).
Däremot tycker jag det är fantastiskt med bokningar som Jay-z och Nas / Damien på just  festivaler, för jag tycker det har varit för lite sådana bokningar. Ofta är det så mycket lik musik, enligt mitt tycke, så det är bra att dom breddar och gör det med bra artister!!

 



Läs hela artikeln här

Har ni någon "drömbokning" ?


syster c


Så här rullar vi på Femte våningen

 


Det här är för två veckor sedan! Idag satt jag i linne på balkongen riktigt härligt. Dock så blåste det väldigt kallt!

kom förbi om du är sugen (krav, strålande sol).


puss
syster c

Tired of beating myself up

god dag, godag, go da



Känner mig väldigt mycket som en poet idag. Spelade ju faktiskt in mitt eget program av "tankar för dagen". Tur att det inte sänds på riktigt radio utan att det bara är min Svenska lärare som ska gotta sig med det.

Plugga bör jag annars dör jag. Lite så jag måste tänka nu in i det sista! Måste orka, kommer orka =D
Ska ut och övningsköra sen också, vi får se hur det går med det eftersom att det var väldigt längesen jag körde sist. Ska snart börja ta lektioner så jag måste börja förbereda mig mentalt.

Har kommit på att musik fungerar som en slags terapi för mig! Jag bara avgudar vissa artister för att dom lyckas sätta ord på mina känslor och tankar. Önskar att jag också kunde sätta ord på mina tankar så att folk världen över kunde räddas av de. Är väldigt mycket inne på sing and song writers numera och jag tror det är för att jag får helt rätt mode när jag lyssnar på det.

Jack Johnson, James Morrison,  Ray LaMontagne, John mayer, David Gray, Gawin Degraw, Jamie Lidell & Eric Hutchinson är några av dem jag kan komma på just nu! boysboysboys

Nu jag ska kila.

syster k

V.V Brown

Den här tjejen har jag upptäckt ganska nyligen, har just nu 2 låtar som jag spelat extra mycket... Värda en lyssning så gör det bara!



 

syster c




Vårfeeling

sitting, waiting, wishing



jag älskar när solen visar sig, det är som att man blir en helt annat människa! Det liksom sprudlar av energi på något sätt. Tror helt klart på det där med solljus och solenergi. Det är skönt att vi närmar oss ljusa tider! =D Först vår och sen sommar. Det här ser jag fram emot!

syster k

Knasig Inredning

 


syster c


Färgglada Rötna Götet

 

syster c


Till Mamma

Den här låten satt jag, mamma och syster och sjöng med i direkt när den var med på melodifestivalen. Är väl inte min musiksmak egentligen men jag tycker att den känns glad och fylld med värme och vår!

 

vad tycker ni?

syster c


Maja Sten

 

Våriga och färgglada illustrationer av Maja Sten!
syster c

Tips på bra ansiktskräm & ögonkräm

Efterlyser tips på :
  • En bra ansiktskräm, en som jämnar ut hudtonen lite grann. Blir lätt lite rödflammig i ansiktet.
  • En riktigt bra ögonkräm, har känslig och tunn hud runt ögonen ( både dag- & nattkräm välkomnas).

Är även känslig mot temperatur skillnader. Får konstiga utslag på händerna varje vinter som blir som sår utan att jag kliar. Kan även få nässelutslag lätt och ibland om man vart ute i kallt väder och lägger sig i ett varmt bad så får jag utslag. Någon som känner igen sig?
Sommar och sol utan för mycket solkräm i ansiktet brukar vara bästa lösningen :) Men inte så lätt att göra något åt det själv så här års!


syster c

BRITT-MARIE, kör för fa-an



HAHA.

syster c




Blond page tillägg 2

 

syster c

En blond page tillägg

Käck Ny-examinerad mellanstadie lärare


Öst-stat tjej

 

syster c


En blond page

Den blonda peruken vandrar, från den ena till den andra. Bäst är ändå Cattis look med den blonda pagen + glasögon. haha! riktigt fint. (kommer jag få igen för)


lots of love

syster k

Min Syster

 



Min syster sprang in i en stolpe, det är därför hon har varit lite dålig på att blogga det senaste! Hon måste ligga i sträckbänk med ansiktet nu men vi hoppas på att hon snart är tillbaka!

syster c

 


Fin Lantlig Inredning & Inspiration

Skulle egentligen gjort ett sånt där collage på den sidan jag pratat om tidigare.. polyvore tror jag den heter, men eftersom jag inte får till snitsen där så får jag lägga in bilderna som vanligt så får ni tänka er hur fint allt hade varit ihop. Det är mycket bättre att jag bara postar det direkt än att ödsla tid på att få till nått collage, för när det inte funkar tröttnar jag och orkar inte blogga klart.
Så här kommer lite vårig inredning

 

Som vanligt har jag ju sämst koll på vart jag hittat grejerna, blandar alltid ihop allt. Är det någon som har en bra blogg struktur som ni brukar använda er av? Dela gärna med er i såfall!


Gillar iallafall träskorna skarpt.. hade gärna haft ett par sådana till sommaren!


"Sol ute sol inne, vår i mitt hjärta och vår i mitt sinne".

syster c


Kebabtallrik

Vår hemmagjorda kebabtallrik är helt grym.
Kanske man skulle dela med sig av receptet?


syster k

I never said i was an angel

 

syster c


Jay-z kommer till Borlänge i sommar!

Jay-Z kommer köra på festivalen Peace & Love i Borlänge i sommar. Det är hans första festivalspelning i Sverige. Grymt kul och fatta vilken fin bokning att göra!

 

syster c


Oth+finkaffe

En riktig One Tree Hill freak är jag. Jag gråter när det är sorligt och skrattar med dem när det är lyckligt.
Nu sitter jag här i soffan och ska kolla på ett avsnitt, laddat upp med både finkaffe och mackor. Så jävla gott. Blir helt lycklig i kroppen! haha


syster k

Café 5 våningen & Media Markt

Dagen har spenderats med att först sitta ute på balkongen med kaffe och mackor och Jonas. Sen bar det av till Media Markt där jag skulle framkalla bilder, var när på att köpa en Philips Wakeup light eftersom den bara kostar 599:- där nu.. det e sjukt billigt! Mamma och Jonas övertalade mig till att inte köpa den men P tyckte det lät bra... vet inte om jag ångrar att jag inte köpte den nu.... Nån som har testat den?
Den senaste timman nu har jag försökt få ihop många fina inredningsprylar som jag samlat på mig, till et kollage på sidan polyvore.com men det hade jag absolut ingen talang för så jag la in lite random cath kidston bilder i inlägget nedan.

Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på up, det e jag värd :)

go natt på er!

syster c

Cath Kidston

Så mycket fint.
syster c


I´ll be the one who loves you the most!




syster k

syrran

syrran kan inte blogga så mycket nu för hon har opererat tänderna och läpparna! Hon skickade iaf resultatet på hur det blev till mig, så jag postar det här nu! Visst fan blev det bra! Hoppas smärtan går över snart så hon kan börja skriva igen. =)

Hon hälsar!


syster k

80-talet

80-talet var tog du vägen? Som Pontiak sagt.

Ni måste sätta på denna låt ifall ni ska kollade på bilderna nedan! Måste!






En riktigt grym kväll med massa gött folk! Vill tacka för det sköna 80talet som varit även fast jag aldrig fick uppleva det. Kan ändå få en känsla av att det var riktigt ball!

syster k

Café 5 våningen

Kära vänner, Svart Café 5 Våningen har öppnat för säsongen.
Har just avnjutit en latte i solen och det är den andra mars.
Det kommer funka såhär. Soliga dagar (under soltimmarna) så är caféet öppet. Man lägger en valfri slant för gott kaffe och nått tilltugg. Sen sitter man och softar, fikar och drömmer om sommaren medan solen värmer.
Visst får man gotta in sig i någon filt och ha bra kläder men behovet kommer ju minska ju mer dagarna går.
Hojta på din café mamma om du e sugen.
(det bästa är att cupcake bilden är tvål hehe)
puss
syster c

100 dagar kvar

Ikväll är det jag och tjejerna som ska på 80tals FÄST. De röda vinet talar för sig och jag slutar där med skriva för ikväll! Imorgon lär de komma feta bilder på våra fräscha outfits.

Vi ses ikväll Hulebäck! 100 dagar kvar till studenten! Nu kör vi!


syster k

Paul Mac Innes

I onsdags så var jag, syrran, Parham, Victor, Johannes och Tobbe och kollade på Paul Mac Innes på Nefertiti. Hans röst är helt grym men musiken föll mig inte riktigt i smak. Det finns en låt som jag gillar extra mycket i alla fall och det är den här:



Jag och Victor (mariaplan.com) på Nefertiti!



Over and out

Syster k







RSS 2.0