Shoppingmani och hjärntvätteri

Svenskar är ju välkända för att klä sig bra.
Kanske är det inte så konstigt. Vi är överösta med kampanjer och trendflugor. På varje stor reklamtavla eller spårvagns/busshållplats är det reklam för kläder. Hm, Åhlens eller varför inte Gina Tricot. Dom flesta som pratar om dessa reklamplatser är folk som vill klaga att vi blir matade med ideal som är för svåra att uppfylla. men allt för få nämner något om att vi lika mycket blir matade med ett shoppingbegär och överkonsumtion som många säkert varken har råd eller mår bra av.

Varje månad är det något nytt plagg eller ny färg som gäller. Hm drar igång en kampanj som är limiterad, Kappahl och Lindex hakar på. JUst dom limiterade kampanjerna lockar fram shoppingdjävulen hos folk för man vet att slår man inte till där och nu så kan man stå utan ifall det blir jätte poppis. Tänk inte bara köp.
Det finns ju säkerligen även dom som sen månader har hört talas om kampanjen, läst modebloggar och forskat i vad som ska bli nästa färg. Likaväl står dom där i kön innan butikerna slått upp sina portar. Men hur roligt är det egentligen, limiterat är inte så limiterat som man kan tro och det finns kopior på kopior som är kopior av kopiorna.

Affärerna är sjukt duktiga på att mercha sina produkter så att det är upptryckta i ansiktet på en utan att man nästan vet om det.

Värst är det nog för dom som inte är så insatta, som jag själv tillexempel. För man hinner lixom aldrig komma ikapp, man hinner inte hitta sin egna stil och finna vad man verkligen tycker är snyggt och smickrande för en själv. Man blir lite lurad att köpa det som är inne för det kan ju iallafall inte bli fel. Jag har gått över till att försöka köpa mer baskläder och sådant jag tycker sitter snyggt. Men det är jobbigt att gå på stan! Man blir stressad och får nästan hjärtklappning. Kanske är det för att jag inte gillar att spendera pengar hit och dit (jag ska ju bli rik, remember). Men jag kan lixom inte tänka vad det är jag egentligen ska ha och vad som kan passa i just min garderob. Det är jobbigt för att allt annat är merchat på ett sådant sätt att jag ska välja det sen är det svårt om du är ute efter något som just nu inte är "inne" men ska du ha ett par harems byxor som var inne tidigt 90-tal ja då hittar du i varenda jäkla butik i olika utföranden. MEN jag vill inte ha ett par haremsbyxor!!!

Haha vänta bara så ser vi hur länge det dröjer tills jag blivit hjärntvättad nog att jag skriver att jag ska ja köpa mig ett par haremsbyxor... antagligen inte så länge!

Missuppfatta mig inte, det är roligt att vi svenskar är klädintresserade och tycker det är roligt. Men det finns en gräns. Våga stå ut och köra din stil, bara för att man enligt klyschan är "svensk, bitter, tråkig och kall" så måste man inte leva upp till den. Alla ser ju precis likadana ut i göteborg och säkerligen övriga sverige med.
Överhörde ett par turister som pratade här om dagen  " all the swedish people dress very well, but a can't see any difference".

Jag vill lägga mina pengar på annat eller kläder jag tycker om så sluta hetsa upp varandra om alla trender, kläder och hur man ska se ut hela tiden!


syster c

Eurovision songcontest

Jaha Sverige kom inte vidare till final vilket jag tycker var riktigt konstigt. Anna var inte min favorit i den svenska deltävlingen, jag tyckte salem al fakir var bäst och tror att han hade klarat sig bättre. MEN jag tycker att Anna var bättre än många andra som gick vidare. Undrar om hon ser för blond och svensk ut. Det känns ibland som att andra länder har något emot sverige. Det var dock några låtar jag gillade som gick vidare!
Jag blir alltid så caught up i sånt här för att jag är tävlingsmänniska och inte gillar orättvisor. Men egentligen orka bry sig :)

Studenttider

Ja då nalkas studenttider igen. Man blir alltid lite nostalgisk under denna tiden. Man skulle gärna återuppleva den dagen. Den var allt, fantastiskt rolig, stor, ledsam och helt jäkla galen.


Dock när man ser syster som ska ta studenten så kommer jag inte ihåg att allt var så roligt dagarna innan. Att man gick på andra personers mottagningar och fester. Att man tog balen seriöst och tillät sig vara så tjejig som man hade kunnat. Jag ville vara lite halvt anti eller ja dom jag umgicks med i min klass var väl lite så. Vi åkte även på ett eget flak och resten av klassen åkte på ett annat. Jag undrar så här i efterhand varför jag inte umgick med fler personer och skaffade nya vänner. Konstigt att inte hela klassen umgicks mer helt enkelt.


 

Sen undrar jag även om det verkligen var så eller om alla dom andra var kompisar och jag hade några få som jag nöjde mig med och trodde att det var allt som krävdes!? Har alltid varit sådan, har haft min två nära vänner och vart nöjd/för lat/ bekväm med det. Istället för att lära känna massa folk vart man än gick. Ångrar det lite i efterhand för det är svårare att hitta folk man gillar "få kompisar " ju äldre man blir.

 


Det är nästan så att man känner sig bitter (INTE misunnsam) mot syster å alla i hennes ålder för att man skulle vilja göra det igen. Göra om göra rätt, unna mig en balklänning som var riktigt fin, ha lärt känna fler tjejer i min klass, gå på allas mottagningar och bara leva studentens lyckliga daaaar! Fast så här kanske alla känner, man var kanske övertygad då om att sättet man betedde sig på då var det rätta, det man tyckte då var det rätta. Kanske var det inte det man kanske bara "goes with the flow". Det är lätt att vara efterklok!!


 

Struntsamma nu man kan ändå inget göra!

Jag hoppas att systers student blir den bästa dagen någonsin för henne och jag kommer göra allt för att den ska bli perfekt, även om jag kommer vara lite avundsjuk!!


 

upplösningen av semifinalen är på teve just nu och två platser finns lediga nu och jag hoppas på anna bergendahl från sverige!!

 

gotta go blir nervös och måste kolla!

 

puss

syster c


Leila Lindholm

Vet inte om jag sagt det förut men Leila, som i "Leila bakar", "Leilas Jul", "Leila på landet" osv, är lite av min guru.
Inte för att hon är ganska hypad just nu bland tjejer i min ålder som alla vill briljera med muffins samtidigt som man ska ha en karriär som tjejerna i Lipstick jungle eller SATC.

Jag har gillat henne hela tiden, jag skrev tillochmed ett mail till henne som jag fick svar på, haha. Men jag gillar hela hennes koncept. Den passion man ser att hon har för den mat och bakning hon tillreder. Omgivningen i hennes program är jätte fin. Allt är så fint arrangerat. Jag vet att det förmodligen inte är hon som gör det men hon är nog med och styr och ställer. I hennes böcker så tror jag hon har någon som fixar med layouten och jag vet att hon har en matstylist. Som jag personligen tycker är jätte duktig!!

Leila har liksom blivit ett koncept. Jag kan se inredningssaker, färger och mönster och säga : "men detta är ju Leila". Det låter lite fånigt nu när man skriver ner det men faktum är att jag vet att många har henne i åtanke när man köper små söta muffinsformar, 50-tals pasteller på sina köksredskap, emaljredskap etc.

Som jag skrivit tidigare har hon just kommit ut med en ny bok " One more slice" som är uppföljaren av " A piece of cake". Jag har tagit ett axplock bilder från Adlibris hemsida, där man kan köpa boken för 209:-. Det kommer jag självklart att göra. Även om jag inte bakar så mycket ur hennes böcker för att det ofta är mastiga recept och jag bor själv, så brukar jag ha den som inspiration.

Leila ÄR inspiration för mig! Hon har ett bra öga för inredning, har ett eget bakprogram, receptböcker och en egen tidning!!
Jag vill ju också vara mångsysslare när jag blir "stor" och just nu verkar det som att jag är på god väg!! Håller tummarna för saker som är på gång och hoppas att jag har flytet på min sida att få allt att gå ihop i slutändan!
Nedan följer ett axplock av bilder från Leila's "One more slice".
Njut och bli inspirerad!



 

 




 








 






 

 

Mer om Leila hittar ni här

 

syster c


Spartacus, jobb och ljumma vindar!

Ska skriva ett snabbt litet inlägg bara.
Har jobbat hela dagen idag och därmed nästan missat det härliga vädret! Jag gick dock ut en kvart på rasten och satt med en latte i solskenet. Nu på kvällen mötte jag upp jonas för att ta en kvällspromenix. Så helt utan dom ljumma vindarna har jag inte blivit!
Till middag blev det fattiga riddare vilket var jäkligt längesedan man åt! Det var riktigt gott måste jag säga, och enkelt för den delen!
Jag ska strax kolla på avsnitt två av spartacus blood and sand. Tyckte första avsnittet var lite dåligt filmat, dåliga bakgrunder och tjejernas peruker där nere syntes allt för väl haha. Man såg banden på trosorna plus att busken hamnade snett. Men parham säger att den blir bättre så jag ska ge avsnitt två en chans här nu!
Är det någon mer än ja gsom får lite ångest av alla uteserveringsmänniskor och parksittare kvällstid?
Visst tycker jag att det kan vara gött då och då å sitta på en uteservering men det finns en viss typ av folk som gör det hela tiden. Idag är det tisdag jag gick förbi i min promenad outfit och det osade röd och alkohol ut på gatan. Sommaren och varma kvällar tar fram spritromantiken hos folk!
Och parker kvällstid ska vi inte prata om, tror verkligen inte jag gillar det. När man var mindre stod man ju ut, man var full, det började bli fuktigt ute, kallare och dimma började lägga sig strax över marken. Sjukt onajs!!
Dagstid/tidig kväll är mer min melodi. Eller vara ute och åka inlines eller göra något tills man är helt slut och bara komma in sätta sig i soffan och ladda upp för nästa härliga dag.
En dag vid havet med goda vänner, lite picknick. solning och bad är inte heller fel!! Kan ju alltid avsluta sådana dagar med en grillning också mmm... Man kanske inte måste följa strömmen och sommarhetsen som det känns som att hela omgivningen trissar upp. Alla är ju inte lika trots allt.
Nä jag hinner inte gå in djupare på det!
Adios compadres!
syster c

Åter igen en succé

Japp, har freestylat mat idag igen som blev fantastiskt god! Därför måste jag skriva ner den här så att ni om ni vill kan ta del av den plus att jag kan titta igenom recepten här när inspirationen är låg!
Så, let's start!


INGREDIENSER

  • Tigerräkor
  • Kokosmjölk
  • Purjolök
  • Rödlök
  • Vitlök
  • Basmatiris
  • Mangochutney
  • Redcurry paste
  • Torkad koriander
  • Curry
  • Ingefära
  • Lime
  • Sambal Oelek


Tror att detta var allt jag hade i, och jag förstår ju att långt ifrån alla har så där mycket krafs hemma i skafferierna. Men jag har allt utom råvaror. Jag brukar säga till Parham att det inte finns någon mat att göra för att jag typ inte har något hemma. Han öppnar min kyl och tycker den är full till brädden :)
Jag tror däremot att man inte behöver ha allt som jag hade i, men det kan ju också varit det som var framgångskombinationen!


SÅ HÄR GJORDE JAG


  1. Satte på riset
  2. Hackade vitlök (valfri mängd), tog lite sambal oelek, vitlöks paste och olja. Jag la allt i en skål och i med räkorna. Just det rev ner lite ingefära också.
  3. Jag hackade lite mer vitlök och lite rödlök, ner i stekpannan och fräs på lite grann.
  4. I med räkor och all marinad i löken och fräs på lite
  5. Lägg över allt från stekpannan i en skål
  6. Skölj inte ur stekpannan utan häll i stället i kokosmjölken, LITE red currypaste, myclet vanlig curry, lite mango chutney, lite torkad koriander, lite salt, riv i lite lime skal och pressa i lite lime saft (rev även ner lite ingefära här i). Låt reducera lite granna
  7. Ungefär när riset börjar bli klart hällde jag över alla räkor och gojs i stekpannan. Låt det bubbla upp lite granna och bli ordentligt varmt.
  8. And your done !!


Det låter ju galet komplicerat nu men jag har ju inte mätt något under tiden och det spar tid. Så freestyla på så som du tycker verkar bra !!
Nu ska jag och min mätta mage eventuellt baka morotskakor men vi får allt se!

God kväll på er

syster c

Konstig sömn...

Denna veckan har jag verkligen sovit konstigt.
Två saker jag vet att jag gjort för att jag sett skillnad på morgonen är:


* Jag gick och la mig med utsläppt hår och vaknade med uppsatt.
* Jag gick och la mig naken men vaknade med trosor.

Sen har jag svaga minnen av att jag vart uppe och gått i lägenheten och gjort något men vet inte exakt vad.
Sen har jag drömt väldigt verkliga drömmar fast med sjuka tvistar så det typ känns som att det har hänt men det är för bengt för att ha hänt!


Tvätten e klar och nu äter jag lite rester, sen städa klart det sista och gå ner en sväng på stan tror jag! Hoppas nästa på lite regn ikväll för då kanske jag bakar :)

puss
syster c

Rainy Days

Sov ut härligt imorse, efter diverse konstiga drömmar under natten!
Jag visste att det skulle regna idag så siktet var inställt på att göra regn-saker! När jag vaknade var det riktigt grått men hade inte börjat regna än, jag gick upp och satte på teven och kröp ner under täcket igen. Mycket tacksam över att vara ledig. Dock så gnagde det i bakhuvudet att saker behövdes göras!! Sakteligen var det bara att pallra sig upp för att sätta igång med städning!
Något som inte alla vet är att jag har en liten ADHD gen som bland annat visar sig när det är dags för städning. Jag börjar dra fram grejer och påbörja andra projekt under tiden, varje gång jag nämner det säger alla " a men jag e precis likdan med en underton av att jag inte alls skulle vara speciell. Men det är iallafall inte riktigt normalt så välkomna att vara speciella allihopa! Iallafall så efter en timma så var det kaos, jag gjorde om i köket samtidigt som jag omorganiserade arbetsplatsen och en byrå. Jag började med att dra ner allt på golvet för att se vad som skulle göras... behöver jag säga att det inte är klart än?
Sen fick jag iallafall nog och kände att dagen inte endast skulle bestå av städning, så jag la mig i ett bad, hehe.
Efter det gav jag mig ut ösregnet med ett gigantiskt paraply, två påsar pant, en påse återvinning och en påse med klänningar. Det var lite krångligt först men ju längre jag kom ju färre påsar hade jag att kånka på!
I stan lämnade jag tillbaka två klänningar som inte var så bra, i jakten på att hitta en som är det! Eller om jag ska vara ärlig så hade jag hittat en som jag gillade jätte mycket. Köpte hem den i två storlekar men upptäcker när jag kommer hem att det är sminkfläckar på båda !! Man blir så irriterad att folk inte kan ta ansvar när dom smutsar ner kläderna! Jag letade runt alla lindex butiker i stan igår och den var ju självklart slut i alla butikerna i min storlek. Men snälla mamma stannade till i Angered på väg hem från jobbet, och gissa vad !? Den fanns där :)
Det inhandlades även hårinpckning, vax stripes, ansiktsmask och rakblad på stan idag!
Jag köpte med mig en sallad från dagens mat på Le Pain Francais fr 89:-, tänkte att det står ju med på varm-menyn och mackorna här brukar ju vara jätte goda!
Var besviken när jag kom hem, det var bulgur, lite tomat, lite oliver och lite paprika och en fetaost creme. Asså den måltiden hade kostat mig typ 30:- att laga hemma och överdrivet god var den inte heller :(
Men jag köpte även med mig en morotskaka hem från condecco (det är min stornamnsdag idag, grattis mig! ) Och den var riktigt yummie.
Hade massa huvudvärk när jag kom hem så halvsov lite i min säng och nu sitter jag här!
Ska försöka städa lite till, imon har jag tvätttid och Parham kommer hem :)
Sämsta e bara att han skulle komma klockan 12 men kommer klockan 5 nu istället då har ju hela dagen nästan gått :( plus att jag jobbar fre, lör & sön... men, men ska man bli rik så ska man!
God kväll på er!
syster c

Speed-dating

syster c

Sasha Fierce

Hahaha, har alltid diggat sasha!
syster c

Sötaste Pella Wikingsson

syster c

Pearl as the landlord!

 

syster c


En klassiker

 

Hahaha, älskar berghagens skratt!!!!

 

syster c


Natt humor

syster c

Så här kan man också dansa, festa och ha kul!!

 

hahahahahahaha. orkar inte ens kommentera.

 

syster c


Ta mig hit!




 





syster c


back

shit.
glömde nästan av att jag hade en blogg. Hundra saker att göra och jag känner att jag lever, tror jag. Är mitt uppe i körkortspluggandet och slutarbetena i skolan. Var på en helt grym klassresa för några dagar sen "cykelsemster till skagen" skulle jag vilja kalla den. Det blev en galen klassresa och jag längtar redan tillbaka. Det är väldigt behövligt med småresor då och då. Syster och jag var ju på Åland med laget också för någon vecka sedan och jävlar vad mycket jag skrattade. Hade kramp i både mage och mun bara därför

nu ska jag övningsköra. Roligare inlägg kommer, de vet ni!

Kul att ni hänger i trots allt!

Stor puss

syster k


At the end of the day!

Har just tittat på "Angus, thongs and perfect snogging", en engelsk film om just det titel antyder. Den var mysig, rolig och söt! Regissören är samma som bend it like beckham! En feelgood film absolut! Så där lagom lättsam och bra uppblandad med allt möjligt. Tjejen som har en av huvudrollerna ser ut att vara halv någonting ( känns som jag vill tippa på indier bara för att regissören är indie). Oavsett så var hon väldigt söt, påminde mycket om Julia Roberts på något sätt. När filem var slut slog jag på femman och gissa vad som började då!?
Jo hajen!! Vet inte vilken film i ordningen men jag började iallafall kolla lite. Det sjuka e att jag började bita på naglarna och stressa upp mig så fort dom filmade en nattscen som svepte över vattnet.


Jag tycker dom verkligen har lyckats göra hela havet som odjuret i hajen. Det ser så stort och främmande ut, verkligen inte ens eget territorium. Inte mitt iallafall.
Skulle jag se en haj fena komma mot mig så hade jag vara stelnat av skräck, svimmat och bara "ta mig, du kan få mig". Jag hade nog blivit så rädd att jag inte ens hade kunnat ta upp en fight!


Dagen i övrigt har varit lång och rolig. Vi har äntligen haft vårt avslutnings arrangemang på röhsska. Ung Kultur Möts, som jag skrivit om tidigare. Det var full rulle hela dagen och jag har gjort allt från att; Köra genom göteborg fram och tillbaka för att hämta lämna saker (Logistik ansvarig var jag), jobbat med klädswopping, pysslat, hjälpt andra att pyssla, hämtat lite mer grejer, satt upp affischer m.m.m.
Det var en hel del som kom och på pussel och swopping var det fullt ös! Många duktiga musiker och dansare kunde man också ta del av under dagen.


Planerandet inför denna dagen har pågått ett tag, så nu ska det bli skönt att lägga detta projektet bakom sig. Har en hel del andra grejer att ta tag i nu som ska påbörjas istället!

Bloggen uppdateras ju inte så fantastiskt mycket just nu! För min del kan jag bara säga att jag hoppar in och jobbar titt som tätt lite varstans, har olika projekt på g och full rulle. Så när jag väl satt mig för att blogga så har jag inte hittat tillräckligt med bilder etc för att göra roliga inlägg. Detta är ett undantag då... :)

Förhoppningsvis hinner jag uppdatera lite mer kommande vecka!
Oscar Linnros spelar i göteborg på onsdag, funderar om man ska gå!? Gillar honom mycket, men denna månaden får nog budget bestämma ganska så rejält!

Nä mina vänner nu håller jag på att total däcka framför datorn, så gotta go!
Nattinuffsan.



syster c

Supergod spontanmat!

Jag slängde nyss ihop en gudomlig spontanmat!
Tog lite av varje vad jag hade i kylen och nedan följer vad det var :

  • Marinerad kyckling (legat sen i fredags i allround eller smokey honey.. minns inte riktigt)
  • Basmatiris, som kokas för sig
  • Purjolök
  • Kapris
  • Rödlök
  • Champinjoner
  • grädde
  • Kalvfond
  • Soja
  • Vitlökspuré
  • Dijounsenap


Vet att långt ifrån alla har detta hemma, men någon typ av fond, soja och dijounsenap är något som alla kan investera i. Man kan ha det i princip allt!
Hur gjorde jag då?

  1. Satte på riset
  2. Strimlade kycklingen, hade inte så mycket och gjorde inte så stor sats av maten i övrigt heller. (gjorde 4 portioner ris och typ två portioner med gryta. Så det räckte till middag och matlåda).
  3. Brynte kycklingen och la den på en tallrik... skölj EJ ur stekpannan
  4. I med lite rödlök, två hackade champinjoner och lite vitlökspuré i stekpannan, lägg över på kycklingen
  5. Häll grädden i stekpannan, en liten klick dijoun, en skvätt kalvfond och en skvätt soja.
  6. Rör ut såsen så det blandar sig
  7. I med kyckligen, löken och champinjonerna
  8. låt det bli upphettat och låt det puttra lite.
  9. Lägg sedan i lite kapris och purjolök som är strimlad
  10. värm lite till och VOILA maten är klar!

Lägg upp ris i en djuptallrik och ös över av "grytan" as much as you like!
Hoppas ni vågar testa?! Förresten har ni några bra lätta recept att dela med er av?


kram
syster c







RSS 2.0