Lördagskvällen är räddad
För att få ihop denna underbart goda pastasallad, som ni såg bild på i förra inlägget , så krävs dessa ingridienser (gör exakt som det står för att uppnå den bästa smaken, allt utanför receptets ramar blir inte alls samma sak)
I salladen:
- Fjärilspasta
- Soltorkade tomater
- Orange paprika
- Ruccola sallad
- Fetaost
- Svarta oliver
- Rostade solrosfrön
- Saffran
Dressingen:
- Balsam vinäger
- Olivolja
- Salt
- Peppar
- Vitlök
How to do:
- Koka upp vatten med önskad mängd salt i
- När de kokar häller du i ett paket saffran eller mer beroende på hur mycket pasta du väljer att göra. Lägg sedan i pastan och låt koka.
- Samtidigt som pastan kokar kan du börja rensa bort stjälken från ruccolan, skära paprikan i önskad storlek, skära oliver, soltorkadetomater och fetaosten.
- Blanda sedan ihop dressingen. 1 msk balsamvinäger mot 3 msk olivolja (2 msk balsamvinäger mot 6 msk olivolja osv. Beror helt på hur stor mängd dressing man vill ha, personligen gillar jag när det är mycket dressing.) önskad mängd salt och peppar, smaka gärna av i mellan åt. En vitlöksklyfta pressas till 1 msk balsamvinäger och 3 msk olivolja, öka mängden efter eget behag. Blanda ordentligt.
- När pastan är klar så häller du av den och fördelar en lite mängd längst ner i serveringsfatet. Lägg sedan på lite av ingridienserna, fyll återigen på med pasta och lägg sedan på resten av de du skurit upp.
- Häll över dressingen och blanda lite lätt
- På toppen strör du på dom rostade solros kärnorna.
- Servera gärna med vitlöksbaguett och rött vin!
WOLLAAA!


+


Hur gött är inte detta då liksom? Testa det för annars får ni smisk.
♥
Syster K
Kommentarer
Postat av: Lotta
Världens bästa inlägg.
Trackback