Lördagskvällen är räddad

För att få ihop denna underbart goda pastasallad, som ni såg bild på i förra inlägget , så krävs dessa ingridienser (gör exakt som det står för att uppnå den bästa smaken, allt utanför receptets ramar blir inte alls samma sak)

I salladen:

  • Fjärilspasta
  • Soltorkade tomater
  • Orange paprika
  • Ruccola sallad
  • Fetaost
  • Svarta oliver
  • Rostade solrosfrön
  • Saffran

Dressingen:
  • Balsam vinäger
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Vitlök

How to do:
  1. Koka upp vatten med önskad mängd salt i
  2. När de kokar häller du i ett paket saffran eller mer beroende på hur mycket pasta du väljer att göra. Lägg sedan i pastan och låt koka.
  3. Samtidigt som pastan kokar kan du börja rensa bort stjälken från ruccolan, skära paprikan i önskad storlek, skära oliver, soltorkadetomater och fetaosten.
  4. Blanda sedan ihop dressingen. 1 msk balsamvinäger mot 3 msk olivolja (2 msk balsamvinäger mot 6 msk olivolja osv. Beror helt på hur stor mängd dressing man vill ha, personligen gillar jag när det är mycket dressing.) önskad mängd salt och peppar, smaka gärna av i mellan åt. En vitlöksklyfta pressas till 1 msk balsamvinäger och 3 msk olivolja, öka mängden efter eget behag. Blanda ordentligt.
  5. När pastan är klar så häller du av den och fördelar en lite mängd längst ner i serveringsfatet. Lägg sedan på lite av ingridienserna, fyll återigen på med pasta och lägg sedan på resten av de du skurit upp.
  6. Häll över dressingen och blanda lite lätt
  7. På toppen strör du på dom rostade solros kärnorna.
  8. Servera gärna med vitlöksbaguett och rött vin!

WOLLAAA!


+


Hur gött är inte detta då liksom? Testa det för annars får ni smisk.

Syster K

Kommentarer
Postat av: Lotta

Världens bästa inlägg.

2010-01-10 @ 15:56:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback







RSS 2.0